Enzo Maiorca is niet meer...

Met grote droefheid melden wij het verlies van een groot pionier.

De bekende vrijduiker Enzo Maiorca, waarvan de rivaliteit met de Franse Jacques Mayol werd vereeuwigd in de film Luc Besson's 1988 "The Big Blue" is overleden op de leeftijd van 85 jaar, zo kondigde de Italiaanse media op zondag.

Maiorca was de eerste man die dook naar een diepte van 50 meter (164 voet) zonder ondersteuning van ademautomaten.

Uiteindelijk verbrak hij zijn persoonlijk record van 101 meter in 1988 op de leeftijd van 57 jaar.

"Ik verbrak elk record stap voor stap. Ik gehoorzaamde de dokters en ik heb nooit dieper dan 160 voeten gedoken", antwoorde Enzo in een interview met Diver magazine.

'En als ik erop vooruit ging, leerde ik meer en besefte dat de kennis van de artsen gebaseerd was op onjuiste overtuigingen. Zelfs Aristoteles beweerde dat een man niet dieper dan 30 voet kon duiken, " voegde de Italiaan er aan toe.

Maiorca werd geboren in 1931 in Syracuse op het Sicilaanse eiland, waar hij uiteindeijk overleed. Zijn grote rivaal Mayol overleed 2001.

Le plongeur Enzo Maiorca en 1989. (LEEMAGE / AFP)


In naam van AIDA Belgium, delen wij onze medeleven met de familie van Enzo, en zijn dichtste vrienden. We zullen de aanwezigheid van deze grote pionier missen, die ons allen heeft geinspireerd. Moge de getijden van de zee je brengen, daar waar je in vrede kan rusten...  tot ziens Enzo.

artikel: 1 2

FB pagina: ici

 

in naam van AIDA Belgium,


Filip

president